2015. április 1., szerda

Csak a JuGYu, csak a JuGYu!

Anno 2. rész (2010-09-26)

Avagy "Sárvaccs" a Körös-toroknál

 Jelentem ezennel JuGYu-s gólya lettem. 3 fantasztikus sárban, szélben és alkoholban gazdag nap alatt bepillantást nyertem a JuGYu-s létbe, megtapasztalhattam mi is az a méltán híres "JuGYu-s Virtus". Állítólag még sosem volt olyan, hogy a JuGYu Gólyatábor alatt egyszerre legyen jelen az eső és a hideg; hát most megtörtént az, amit senki sem várt; de az időjárás nem szegte kedvünket a „beavatási csapatfeladatok” és a hatalmas bulikon, koncerteken való részvétel alól.

2010. augusztus 30-án reggel még verőfényes napsütésben lepték el az újdonsült juhászok a csongrádi kempinget, és a csapatokba rendeződés és indulók megírása után máris a JuGYu szervezetei mutatkoztak be. A késődélutáni vetélkedőn már gyülekeztek felettünk a felhők, a kisgólyák hangja azonban nem lankadt, s a kemping szerte a Felment az én rózsám… kezdetű daltól zengett. Az este egy fantasztikus ZUP koncerttel kezdődött a sátorban, majd Dj Kincses, Dj Patkós és Dj Xandro bulijával végződött. A büfében pedig, ha ügyesen megborotváltál egy lufit, vagy rekordidőre megittad a pálinkákat, csinos kis üvegben kaphattál jóféle nedűt. – Egy hajszálon múlt!
A másnapi nehéz ébredés és kevés alvás után a csapatok összeültek a zászló kiötlésére és megalkotására. A délelőtt további része a munkamegosztásban készülő homokszőnyeg építésével telt, hogy ne essünk hasra a sárpályákon minden egyes lépésnél. Majd délután a szakavatott zsűri előtt kellett produkálni magunkat. Volt itt masszírozás, vízszintes ropievés, átvetkőzés, Mics Bjúkenen és Pamela Anderson hasonmásverseny feladatok, s a vetélkedő végére mindenki ráhangolódott az esti SZTElen koncertre, majd az EHÖK Roadshow keretében az Animal Cannibals esztelen rappelésére.
A 3. reggel napsütés és szélvihar fogadott minket és a szakmai nap résztvevőit a sátorban. A Dékáni Hivatal és a kari hallgatói szolgáltatások támogatói bemutatkozása közben a kisgólyák még csak ébredeztek, és az éjjeli tivornya hatása alatt hallgatták majdani főiskolás életük tanulmányi, pénzügyi tudnivalóit. A sportos vízivetélkedő helyett inkább sárvetélkedőről beszélhettünk, de hogy mindezt túléljék a kisgólyák, nem árt a bemelegítés: mindezt maga Csonti alias Mics Bjúkenen mutatta be passzentos piros szerelésében, s ezután már jöhettek a testet próbáló feladatok! Élő talicska akadálypályán, lábbal horgászás, gumicsirke-söprés, kötélhúzás, célbakarika, tojásdobás és hagymahalászat szájjal… mindenki kivette a részét valamelyik játékban, és az Aranyászok csapatunk kitett magáért
 De a főgólyák sem úszták meg szárazon, következett a kisgólyák visszavágása, a szívatások rászívatása! Tejszínhab, virsli, rúzs, toll és a papír a kellékek; megy a rímfaragás, beatbox-party, röpködnek a csókok, habzsolás-dőzsölés, kész a „Kötözött Sonka” és Kolbász is jelen vanJ
Késő éjjel már mindenki csak az eredményhirdetésre vár, megvan a sorrend, de egyik csapat sem megy majd haza üres kézzel. A legjobb csapatnak a G csapat – Gruppen Sex bizonyult. „A részvétel a fontos, nem a győzelem”- hangzik az igazság, s valóban: egy fantasztikus csapatnyi ember barátságát nyertem ez alatt a 3 nap alatt, ami remélem a következő 2 évben, és utána is megmarad! S nemcsak egy csapathoz tartozhattam és tartozhatok, hanem olyan fiatalok közé, egy olyan főiskolához, ami barátságos közegét, kellemes hangulatát, összetartását, egymás iránti bajtársiasságát és virtusát tekintve kiemelkedik a többi közül. – Mondják a felsőbb évesek, és el is hiszem nekik.
 Mert JuGYu-s lét nemcsak a tanulásról szól, hanem egy életérzés, amit csak mi, ezen a karon hallgatók tudnak, s alig várom, hogy én is a részévé váljak. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése